Hitta rätt leksaker till små barn

Det är viktigt att vara noggrann när du väljer leksaker till små barn, då de inte ska innehålla skadliga ämnen och smådelar som barnet kan sätta i halsen. Om du är händig kan du skapa egna leksaker, antingen genom att sy eller snickra. På Pinterest kan du bland annat se hur du gör ett eget babygym. Det är inte bara bra för bebisen att du skapar egna leksaker, du kan också stoltsera med unika leksaker till din bebis. Bebisar under ett år kräver inte så mycket i leksaksväg, en väl försluten burk med ris att skaka räcker mer än väl.

Leksaker för ett- till tvååringar

Ett gosedjur kan användas både till mys och lek och du kan göra helt egna gosedjur till barn om du har lite syfärdigheter. En annan rolig sak som uppskattas hos små barn är handdockor. De kan du använda till att spela dockteater för de små, vilket är ett roligt alternativ till godnattsagan. Det är riktigt enkelt att göra handdockor själv, du kan till exempel använda omaka strumpor och sätta dit detaljer. Om det lilla barnet själv ska leka med dockan är det viktigt att du inte använder smådelar som knappar och liknande, då de kan lossna och fasta i småbarnets hals.

Ekologiska leksaker

Det är alltid klokt att välja ekologiska leksaker när du köper leksaker till små barn. På Esborns Leksakshandel hittar du ekologiska leksaker som är tillverkade med miljö och hållbarhet i tankarna. De vill erbjuda leksaker som är tillverkade under bra arbetsvillkor så att det kan kännas rätt att sälja dem. Genom att välja ekologiskt till ditt barn behöver du inte oroa dig över gifter och farliga ämnen, så ditt barn kan stoppa leksaken i munnen hur mycket det vill. Självklart har leksakerna även hög kvalitet och är hållbara, så att de kan gå i arv från barn till barn.