Ingela Peterson Arrhenius – en fantastisk barnillustratör

Idag ser vi fram emot att skina lite mer ljus på den svenske illustratören Ingela Peterson Arrhenius, som under de senaste åren röjt stora framgångar som barnillustratör. Bland annat så vann en av hennes senaste barnböcker nyligen pris som bästa barnbok, och chansen är stor att vi även i framtiden kommer få se henne sammankopplad med liknande utmärkelser. Detta gör att vi anser att fler svenskar borde få nys om denna duktiga kreatör – så häng för guds skull nu med på en resa i illustrationens tecken!

Ingela Peterson Arrhenius är en av våra duktigaste svenska illustratörer, helst i barnsammanhang, som själv säger sig älska design från 50- och 60-talet, något som också är en relativt uppenbar inspirationskälla sett till hennes egna verk.

Ingela kommer egentligen ifrån allra första början från Holland men är främst uppvuxen i norrort, för att senare bosätta sig i söderort på senare dag med man och barn. Hennes första bilderbok kom ut 1994 och sedan dess har hon ytterligare ett femtontal böcker både i Sverige och utlandet. Hon säger sig själv unnas oerhört av det faktum att hennes man är författare, någon som hon samarbetat och gett ut flera av de ovan nämna böckerna tillsammans med. Hennes senaste bok “Where’s Mr Lion” vann nyligen pris som bästa barnbok, men hon har som sagt långt fler alster på sin lyra.

Ett av Ingelas senaste samarbeten, som du dessutom kan köpa till dina barn, är de leksaker hon varit med och tagit fram tillsammans med Lilac, en fransk leksakstillverkare med över 100 år på nacken och som är mest känd för sina gedigna träleksaker.

Krister Eriksson

Vem gillar inte att spela online, i alla fall jag älskar denna form av spel på nätet och delar här med mig av spel i alla dess former. Hoppas du gillar det du läser och återkommer till min sajt.