Sporta och motionera med familjen

Att röra på sig är ett måste för att må bra. Motion kan vara allt från att gå på klätterkurs tillsammans med sina barn till att utöva elitidrott. Idag kommer aktiviteter tidigt in i många barns liv, men de måste vara roliga och anpassade efter barnets ålder. Här kommer några förslag på kul familjeaktiviteter och utrustning som ni kan behöva.

Uppmuntra barn till att röra på sig

Det är inte alltid så lätt att få barn att tycka om att röra på sig, särskilt inte som datorer upptar allt mer av barnens tid. Prata om träning och låt träningen och motionerandet ske på barnens villkor. Alla barn är olika och därför är det viktigt att välja aktiviteter och sporter som passar just din familj och dina barn. Om barn ser att vuxna gillar att röra på sig så smittar denna glädje för att motionera och sporta av sig på ett naturligt sätt.

Du blir inte bara frisk och stark av att röra på dig utan även glad. Uppmuntra dina barn för vad de gör men undvik att värdera det för mycket.

Skön vardagsmotion

Babysim är en aktivitet som man kan börja med tidigt och redan vid några månaders ålder så deltar en del små barn i babysim. En härlig aktivitet där du som förälder kan möta andra föräldrar och tillfredsställa ditt behov av socialt umgänge. Dansa i vardagsrummet är en annan populär aktivitet som passar utmärkt för yngre barn. Att spring runt och leka tillsammans ute på ett fält är perfekt vardagsmotion. Tänk på att vara bekvämt klädda i sportiga t-shirts för att underlätta all aktivitet. Kasta eller sparka boll ute på sommaren eller dra på vinteroverallen och ge er ut på en skidtur på vintern eller en tur i pulkabacken. Besök en lokal idrottsklubb för att testa lite olika sporter.

Att locka ut barnen i friska luften är lättare om ni har varma och vattenavstötande fritidskläder och sköna skor. Det ska kännas skönt att vara utomhus. Variera gärna aktiviteterna och testa nya sporter. Njut av er tid tillsammans som familj.

Krister Eriksson

Vem gillar inte att spela online, i alla fall jag älskar denna form av spel på nätet och delar här med mig av spel i alla dess former. Hoppas du gillar det du läser och återkommer till min sajt.