Låt barnen få hjälpa till i trädgården i sommar

Dröm dig iväg och tänk hur härligt det är att låta barnen springa runt i trädgården på sommaren. Kanske kan de även hjälpa till att ta hand om trädgården i form av att hjälpa till med sysslor.

Barnen kan exempelvis hjälpa till att så frön, klippa gräset eller kanske rensa bland ogräset. Ofta tycker även barn det är roligt om du som förälder bjuder in och skapar något roligt av sysslorna.

Gör sysslorna roligt

Genom att skapa något roligt av de annars lite tråkiga sysslorna kan vara ett bra tips för att få barnen att hjälpa till mer i trädgården. Barnen kanske även tycker det blir roligare med nya festliga prylar till trädgårdsarbetet till exempel. På CDON hittar du något för barn i alla åldrar för att kunna hjälpa till i trädgården.

Njut alla tillsammans

Se till att njuta av hur fint nu har skapat i trädgården tillsammans. Det kanske även gör att barnen blir inspirerade att hjälpa till ännu mer och får egna idéer kring att skapa både i trädgården och hemma. Fira med en glass efter att ni har rensat ogräs tillsammans, eller kanske få en högre veckopeng om de hjälper till mer. Testa och se vad som fungerar i din familj.