Cykel till de yngsta i familjen

Att cykla är en perfekt sysselsättning för dig som gillar att ta dig ut i naturen och uppleva friheten. Det passar inte bara bra för vuxna, utan även barn och unga kan ha glädje av en tur på cykeln.

Idag är det inte ovanligt att barnen spenderar för mycket tid framför datorn. En cykelutflykt är däremot ett bra och enkelt sätt att samla familjen och göra något tillsammans. Det går till och med att köpa cyklar på nätet, även för de allra minsta. Du hittar många olika modeller på Cykloteket.

Cykling är bra för både hälsan och miljön

Att cykling har väldigt många fördelar är de flesta överens om. Genom att till exempel låta bli att åka bil eller buss och istället ta cykeln får du både bättre hälsa och bidrar till bättre miljö. Det finns nästan bara positiva saker att säga om cykling och det finns mycket att läsa om hur cyklar är framtidens fordon.

Du kommer snart märka hur enkelt det är att hjälpa klimatet när du väljer cykeln framför bilen. Det är även bra att lära de yngsta om hur deras handlingar kan påverka både dem själva och omgivningen. Då har de med sig det genom livet och kan även hjälpa andra att ändra sina vanor.