Modelljärnvägarna och deras entusiaster

Det flesta av oss har någon gång i livet byggt eller lekt med en modelljärnväg. Det är en av de vanligaste leksakerna och kommer i många storlekar och former. Men det är inte bara barn som älskar att bygga och modelljärnvägar och leka lokförare.

 

Det finns många entusiaster och samlare som bevarat sitt intresse för modelljärnvägar och brinner för att skapa och upptäcka nya modeller. Det finns även egna klubbar och föreningar för dem som vill dela sina tankar och visioner med likasinnade järnvägsentusiaster.

Dream-track

En av Sveriges största träffar för folk med intresse för modelljärnvägar heter Dream-track. Den första träffen hölls 2010 och lockar fler besökare varje år.
Träffarna hålls på helgerna och efter arrangörerna byggt upp anläggningarna kan besökarna vandra omkring och titta på de olika järnvägsmodellerna. Det serveras kaffe med fika i en liten servering och alla deltagare får möjligheten att njuta av modelljärnvägar i världsklass.

Att bygga en modelljärnväg

Beroende på vilken prisklass som passar dig så finns det flera olika järnvägsmodeller att välja mellan. Börja med att välja i vilken storlek du vill bygga anläggningen. Det kan vara bra att se till att man har lite rum att röra sig i om man tänker bygga modellen hemma. Ska du bygga anläggningen själv eller ska du bygga tillsammans med någon? Vill du bygga en modell som stämmer överens med en existerande järnväg eller vill du bygga nytt från fantasin?

Det finns många sätt för dig att gå tillväga på och så länge du har roligt när du bygger din järnvägsmodell så kommer du att få en spännande upplevelse.

Tänk också ut i förväg hur mycket pengar du vill spendera på din hobby. Det finns tåg och moduler i alla prisklasser och om du har en familj så vill du nog diskutera din budget med dem innan du spenderar för mycket.

Krister Eriksson

Vem gillar inte att spela online, i alla fall jag älskar denna form av spel på nätet och delar här med mig av spel i alla dess former. Hoppas du gillar det du läser och återkommer till min sajt.