Härliga vinteraktiviteter

Vintern är i antågande och vi har precis ställt om till normaltid vilket innebär vintertid. Då vårt land är så avlångt som det är så ser det olika ut hur pass långt vintern har kommit. Längst i norr så ligger det vitt på marken medans längst i söder så kan man få vänta ett bra tag till innan vintern slår till.

Skridsko på naturis

Det finns härliga vinteraktiviteter som vi kan ta för oss då vinterskruden har lagt sig över vårt land. Har man ett intresse för hockey så kan man kolla upp närmaste sjö om isen lagt sig. Det kan finnas en plats där kommun eller privatpersoner håller koll på istjocklek och även skottar upp så man kan åka skridskor på naturis.

Härlig kälkåkning

Det kan finnas sköna backar i ditt närområde där det brukar vintertid samlas hugade kälkåkare. Dit kan hela familjen bege sig då solen står som högst och åka pulka, kälke och annat som ger härliga fartupplevelser. Packa med en väska med varm choklad och lite mackor som ni kan ta vid halvtid för att fylla på energibehovet. En dag i kälkbacken kan vara påfrestande och se även till att klä er varm och glöm inte att använda hjälm. Detta gäller även vid skridskoåkning.