Introducera lego till dina barn

Lego är en av de mest ikoniska leksakerna och något många vuxna idag har härliga minnen av från sin barndom. Lego är ett fantastiskt sätt att utforska kreativitet och är för många det självklara steget från enklare byggklossar riktigt små barn börjat leka med.

Lego och ålder

Idag finns det byggsatser i lego för alla möjliga åldrar. För de riktigt små finns det större block, men det är oftast de mindre standardblocken som får all uppmärksamhet. Lego delar själv in sina byggsatser i olika åldersgrupper för att för att bättre kommunicera hur avancerad de är att bygga. Och medan det kan vara smart att hålla sig inom rätt åldersgrupp finns det alltid ett värde i att låta barn prova på lite mer utmanande byggen.

Satsa på sorteringslådor

De flesta som börjar med lego har en tendens att bygga upp ett ganska stort förråd av byggsatser med tiden. Och vill ni ha ordning på allt är det varmt rekommenderat att tidigt skaffa några bra sorteringslådor. Att samla alla lösa bitar i en och samma låda blir ganska snabbt ett test av ens tålamod. Hur ni sedan väljer att sortera är ju en annan femma. Färg, storlekar och utformning är alla bra kandidater, men det är upp till var och en vad som verkar mest logiskt.

Bygg tillsammans med barnen

Även om den äldsta åldersgruppen för lego är 12+ är det många vuxna som gillar att bygga med lego. Och detta kan bli en fantastisk familjeaktivitet om ni så önskar. Att köpa en ny rolig byggsats och sätta ihop den tillsammans är en riktigt härlig upplevelse.