Leksaker och pyssel till barnen

Oavsett ålder på dina barn så uppskattas ju alltid leksaker och pyssel. Ibland kanske du känner att leksakerna inte bidrar till någon nytta för barnen. Men det finns massor av leksaker och pyssel som utbildar och förbättrar motoriken.

Fördelar med att leka och pyssla

Har du barn som är runt ett till två års ålder kan du introducera klossar som barnen kan bygga med och lära sig att stapla. Att stapla klossar utvecklar nämligen deras finmotorik. Pussel kan de också lära sig att lägga i tidig ålder, men satsa då på ett pussel med få bitar. Du kan också börja med att enbart plocka bort en eller två bitar, för att sen lära barnet att lägga tillbaka bitarna på rätt plats.

Pyssel är kul för barn i alla åldrar, även för oss vuxna. Det finns jättemycket att välja bland, som att lägga pärlor, rita eller tillverka slime, du kan hitta något här som passar. Förutom att det ger oss vuxna lite andrum så kan även pyssel förbättra barnens kreativitet och samarbetsförmåga.

Om ni vill pyssla ihop i familjen behöver ni inte alltid köpa något. Ni kan baka ihop, eller gå ut och plocka blommor och mellanstora stenar. Väl hemma kan ni sätta ihop blommorna till buketter och måla stenarna i olika färger.